Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Marinált sült csirke recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 1 db 1,5 kg-os egész csirke
» Marinade: 1/2 dl olaj
» 1/2 citrom leve
» 2 tk mustár
» 1/2 dl szójaszósz
» 1 gerezd fokhagyma
» 2 tk rozmaring (szárított)
» 1 tk paprika
» 4 tekerés bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A csirkét a "spachtcock" módszerrel előkészítjük. A "spachtcock" módszer egyfajta előkészületet jelent a csirke sütéséhez. Mégpedig úgy, hogy a csirkét a hasára fektetjük, és egy konyhai ollóval a gerincét kivágjuk. A püspökfalattól kiindulva egészen a nyakáig végigvágjuk. Egy kb. 2 cm-es csíkot kapunk, amit nem kell eldobni, azt is megsütjük. Az így kapott csirkét visszafektetjük a hátára és a combokat és szárnyakat előrefordítjuk. A mellénél jó erősen megroppantjuk, lelapítjuk. Így a csirke összes bőrös része felül lesz, és szépen egyenletesen, pirosra, ropogósra sül.A kivágott gerincet a püspökfalattal együtt (ami az én tányéromban fog landolni) szintén megsütöttem. De persze ez ízlés dolga, én imádom!
A marinade hozzávalóit összekeverjük egy akkora tálban, hogy a csirke is beleférjen, és a csirkét jól bedörzsöljük vele. Letakarva a hűtőbe tesszük minimum egy órára.
A sütőt 200 fokra bemelegítjük.
A csirkét egy tepsibe vagy jénaiba fektetve ráöntjük a marinade-et.
Betoljuk a sütőbe, a hőmérsékletet azonnal lecsökkentjük 170 fokra, és kb. 2 óra hosszat sütjük, időnként a levével locsolgatva, amíg szép piros nem lesz.
Megjegyzés / tipp:

Jó módszernek tartom, mert sosem szerettem azt, hogy a sült csirke háta mindig tocsogott az olajban, és nem lett ropogós.
0 komment 3 ember kedveli fordgtr
2013.02.02 22:07
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
csirke sütéséhez, hasára fektetjük, konyhai ollóval, gerincét kivágjuk, püspökfalattól kiindulva, nyakáig végigvágjuk, csirke összes, kivágott gerincet, püspökfalattal együtt, marinade hozzávalóit, akkora tálban, hűtőbe tesszük, tepsibe vagy, hőmérsékletet azonnal, levével locsolgatva, sült csirke, visszafektetjük, előrefordítjuk, püspökfalattól, püspökfalattal, megroppantjuk, előkészületet, összekeverjük, lecsökkentjük, hőmérsékletet, bemelegítjük, bedörzsöljük, előkészítjük, egyenletesen, végigvágjuk, hozzávalóit, megsütöttem, tányéromban, locsolgatva, módszerrel, lelapítjuk, beleférjen, szójaszósz, módszernek, spachtcock, spachtcock, szárnyakat, kg-os egész csirke, Marinade olaj, citrom leve, mustár, szójaszósz, gerezd fokhagyma, rozmaring szárított, paprika, tekerés bors,
Lecsós csirkecomb
0 komment 1 ember kedveli
Tojásleves
0 komment 3 ember kedveli
Almás dunahullám sütemény !
3 komment 30 ember kedveli
Pilóta keksz
0 komment 2 ember kedveli
Tejes kakaós almás kocka !
0 komment 18 ember kedveli
Keksz tekercs
0 komment 2 ember kedveli
Orosz krém torta ahogy én készítem.
0 komment 7 ember kedveli
Kókuszos csokoládészelet sütés nélkül
0 komment 11 ember kedveli
Pehelykönnyű túrós pite
0 komment 8 ember kedveli
Bajai halászlé
0 komment 1 ember kedveli
Babapiskóta torta
0 komment 18 ember kedveli
Bakacsók
0 komment 5 ember kedveli
Diós pudingos kocka !
0 komment 13 ember kedveli
Tejdesszert csoki öntettel !
0 komment 16 ember kedveli
Epres hideg túrógombóc
0 komment 1 ember kedveli
Joghurtos kelt pogácsa
0 komment 15 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.